Artikelindex

 

Een De Scheper dekbed is van de allerhoogste kwaliteit

  • Vulling zuiver scheerwol, omtrek 100% katoen
  • De wol zit vastgestikt, zodat verschuiven onmogelijk is; bijvullen hoeft niet
  • Schapenwol houdt uw eigen lichaamswarmte vast. Het geeft samen met de katoen een zeer behaaglijke warmte, doordat dit natuurlijk materiaal goed "ademt", d.w.z. 's zomers goed ventilerend, 's winters lekker warm.

Wol

Na het scheren selecteren we de wol zorgvuldig op zuiverheid, kroezing en kleur. Alleen de allerbeste wol verwerken we zelf. De wol wordt zodanig gewassen dat de lanoline (wolvet) behouden blijft. Lanoline heeft een weldadige invloed op stijve spieren engewrichten. Hollandse wol is ideaal voor beddengoed, omdat het in vergelijking met andere wolsoorten veel volume en blijvende veerkracht heeft. Als enige natuurlijke vezel is wol in staat om 35% van zijn eigen gewicht aan vocht op te nemen zonder klam aan te voelen. Het is warmte- en vochtregulerend, ideaal dus voor ons wisselvallige klimaat.

Tijk

Om de natuurlijke eigenschappen van de wol zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen, wordt een speciale tijk gebruikt, die na het weven geen enkele chemische behandeling meer heeft ondergaan. Een speciaal wasprocédé zorgt dat alles lekker soepel aanvoelt.

Boerderij

De wol van onze eigen schapen wordt verwerkt tot bovenstaande producten. Wij garanderen dan ook een ambachtelijk natuurproduct tegen zeer scherpe prijzen en met twee jaar garantie. Na telefonische afspraak ben je van harte welkom op onze boerderij, waar alle wolproducten bezichtigd kunnen worden.