Artikelindex

 

Een De Scheper dekbed is van de allerhoogste kwaliteit

  • Vulling zuiver scheerwol, omtrek 100% katoen
  • De wol zit vastgestikt, zodat verschuiven onmogelijk is; bijvullen hoeft niet
  • Schapenwol houdt uw eigen lichaamswarmte vast. Het geeft samen met de katoen een zeer behaaglijke warmte, doordat dit natuurlijk materiaal goed "ademt", d.w.z. 's zomers goed ventilerend, 's winters lekker warm.

Wol

Na het scheren selecteren we de wol zorgvuldig op zuiverheid, kroezing en kleur. Alleen de allerbeste wol verwerken we zelf. De wol wordt zodanig gewassen dat de lanoline (wolvet) behouden blijft. Lanoline heeft een weldadige invloed op stijve spieren engewrichten. Hollandse wol is ideaal voor beddengoed, omdat het in vergelijking met andere wolsoorten veel volume en blijvende veerkracht heeft. Als enige natuurlijke vezel is wol in staat om 35% van zijn eigen gewicht aan vocht op te nemen zonder klam aan te voelen. Het is warmte- en vochtregulerend, ideaal dus voor ons wisselvallige klimaat.

Tijk

Om de natuurlijke eigenschappen van de wol zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen, wordt een speciale tijk gebruikt, die na het weven geen enkele chemische behandeling meer heeft ondergaan. Een speciaal wasprocédé zorgt dat alles lekker soepel aanvoelt.

Boerderij

De wol van onze eigen schapen wordt verwerkt tot bovenstaande producten. Wij garanderen dan ook een ambachtelijk natuurproduct tegen zeer scherpe prijzen en met twee jaar garantie. Na telefonische afspraak ben je van harte welkom op onze boerderij, waar alle wolproducten bezichtigd kunnen worden.

 


 

Bij Schapenboerderij De Scheper kun je kiezen uit verschillende soorten en maten van dekbedden.

Zomerdekbed, met drukknopen

Een verademing in warme tijden. De minimale vulling zorgt ervoor dat je 's avonds lekker koel inslaapt, zonder het kil te krijgen bij het ochtendgloren. Vulling ca. 250 g/m²

Ideaal voor mensen die het snel warm hebben.

Voor veel mensen is dit dekbed echter niet voldoende in de winter. Kijk in dat geval eens bij onze winter- of 4-jaargetijdendekbedden.

Winterdekbed, zonder drukknopen

Onze winterdekbedden zijn warm genoeg in de meeste slaapkamers, kan 's zomers wel eens te warm zijn.
Vulling ca. 550 g/m²

Als je het snel koud hebt, raden wij ons vierjaargetijden dekbed aan.

Heb je het 's zomers vaak te warm, dan is ons vierjaargetijden dekbed ook een goed alternatief, of je kunt kiezen voor alleen een zomerdekbed.

Vierjaargetijden dekbed

Deze bestaat uit 2 dekbedden: een zomerdekbed (250 g/m²) en een lente/herfst dekbed (400 g/m²). In de winter kunnen deze twee bedden d.m.v. degelijke drukknopen op elkaar bevestigd worden. 


 

Wollen kussens

Het kussen van De Scheper is voor iedereen een uitkomst. Het kan namelijk geopend worden met een rits, waardoor je zelf kunt bepalen hoe dik of dun je je kussen wilt hebben. De doorgestikte omtrek van katoen met wol is afneembaar en kan gewassen worden. De wollen vulling is verwerkt tot kleine veerkrachtige bolletjes, die 's morgens makkelijk zijn op te schudden. Deze vulling is lekker stevig en garandeert een bijzonder goede vochtopname tijdens de slaap, zodat overmatig transpireren voorkomen wordt. Geef je de voorkeur aan een wat soepeler kussen, dan kan dezelfde omtrek ook gevuld worden met comforel, een synthetische variant van de bolletjes die wat zachter aanvoelt.  De prijs van beide kussens is gelijk.


 

Wollen onderdekens

De kou komt in je bed niet alleen van boven-, maar zeker ook van onderaf. De wollen onderdeken met een vulling van maar liefst 800 gram wol per m2 houdt je eigen lichaamswarmte vast. Dit in tegenstellling tot een elektrische deken, die de warmte niet vasthoudt, maar afgeeft. De wollen onderdeken is een natuurlijke en veilige warmteregelaar in je bed. In de zomer werkt de onderdeken verkoelend: overmatig transpiratievocht wordt tijdens de slaap opgenomen en overdag weer losgelaten.